top of page

M1 - TEMA 14 - Temperatura de culoare

1. Iluminarea sufrageriei


In sufragerie avem nevoie de un candelabru sau o lustra care poate acoperi o parte cât mai mare.

O incapere de dimensiuni mari are nevoie de un candelabru sau o lustra cu mai multe brate, dar atentie,

trebuie sa apreciati corect numarul de becuri pentru lumina generala.


2. Iluminarea livingului


Pentru living, daca incaperea are o tematica eleganta, realizata in stil clasic sau minimalist, o lustra se potriveste de minune.


3. Iluminarea bucatariei


Pentru bucatarie sursa de lumina principala poate fi un simplu bec, dar mai puteti adauga niste trucuri.

un exemplu ar fi banda LED, care poate fi aranjata in partea inferioara a mobilierului, deasupra hotei sau chiar in partea de gatit a bucateriei, acolo unde se afla plita sau aragazul.


4. Iluminarea baii

Pentru baie, puteti alege aplice sau plafoniere in ton cu stilul baii tale, urmarind atat linia desing-ului cat si paleta de culori.

Foloseste cat mai multe spoturi de lumina, care sa redea lumina ideala pentru machiaj sau barbierit, in functie de cine alege sa se bucure de utilitatea lor.


5. Iluminarea holului


În cazul unui apartament cu dimensiuni modeste, holul poate fi mult prea mic pentru a permite montarea unui candelabru sau al unei lămpi voluminoase, asa ca mergi pe varianta, așa că mergi pe varianta cea mai sigură, aceea de a folosi aplice sau lustre mici. Dacă vorbim de holul unei vile generoase, corpul de iluminat central poate avea dimensiuni mult mai mari, direct proporționale cu cele ale încăperii, și poate lua forma unei lustre somptuoase.


6. Iluminare mansarda


In mansarda, nu lega niciodata toate becurile la acelasi intrerupator, astfel vei putea lumina doar partea din mansarda care te intereseaza, astfel vei economisi bani.

Foloseste variatoare pentru intenistatea luminii, doar asa poti crea o atmosfera intima.


Mai multe informatii gasiti aici.


Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page